aanbod

Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van het vak. Naast schrijven doe ik dat ook door het organiseren of geven van lezingen en workshops. Hieronder vind je een overzicht van komende activiteiten. Meer informatie vind je door op de links te klikken.

SIOO STUDIEWEEK SYSTEMEN

Sinds 2012 organiseer ik regelmatig de Sioo Studieweek Systemen.
Als het gaat om organisaties en verandering dan valt al snel het woord ‘systeem’. Systeemdenken, de organisatie als systeem, systemisch kijken, systeeminterventies. Wat bedoelen we eigenlijk? Zijn al die woorden synoniem aan elkaar? Of is het woord hetzelfde, maar zijn de uitgangspunten verschillend? Welke theoretische stromingen zien de organisatie als een systeem, en hoe zien ze dat dan? Voor velen blijft ‘systeemdenken’ een ambigue begrip. Als organisatieprofessionals blijven we daardoor vaak langs elkaar heen praten. De Sioo Studieweek Systemen is een effectieve en efficiënte manier om het begrip systeem te ontrafelen en werkbaar te maken voor je beroepspraktijk.

WERKPLAATSSPECIAL

Heb je een persoonlijk professionele vraag? Heb je het verlangen of de verantwoordelijkheid om iets te onderzoeken, te ontwerpen en/of te conceptualiseren in je eigen werkcontext?

Samen met Organisatievragen ontwikkelde ik de Werkplaatsspecial. Deze werkplaats biedt ruimte om met enkele andere gedreven professionals te werken aan je eigen opgave. Wij ondersteunen je met praktische hulp en state-of-the-art-inzichten uit de organisatiekunde, veranderkunde, systeemdenken, sociaal constructionisme, design thinking en actieonderzoek. Je werkt zelfstandig aan je eigen opgave – maar je staat er niet alleen voor!

De Werkplaatsspecial bestaat uit 4 bijeenkomsten van een dag in een periode van een half jaar. De bijeenkomsten zijn in Utrecht.