aanbod

Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van het vak. Naast schrijven doe ik dat ook door het organiseren of geven van lezingen en workshops. Hieronder vind je een overzicht van komende activiteiten. Meer informatie vind je door op de links te klikken.

SIOO STUDIEWEEK SYSTEMEN

Sinds 2012 organiseer ik regelmatig de Sioo Studieweek Systemen.
Als het gaat om organisaties en verandering dan valt al snel het woord ‘systeem’. Systeemdenken, de organisatie als systeem, systemisch kijken, systeeminterventies. Wat bedoelen we eigenlijk? Zijn al die woorden synoniem aan elkaar? Of is het woord hetzelfde, maar zijn de uitgangspunten verschillend? Welke theoretische stromingen zien de organisatie als een systeem, en hoe zien ze dat dan? Voor velen blijft ‘systeemdenken’ een ambigue begrip. Als organisatieprofessionals blijven we daardoor vaak langs elkaar heen praten. De Sioo Studieweek Systemen is een effectieve en efficiënte manier om het begrip systeem te ontrafelen en werkbaar te maken voor je beroepspraktijk.

TIJDLOZE HELDENFESTIVAL

Samen met collega’s van de Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen organiseer ik het Tijdloze helden festival.

Op het Tijdloze-heldenfestival zetten we onze helden centraal. Onze leermeesters, de ‘klassieken’ die wij in ons werk veel gebruiken, waar we steeds naartoe teruggaan, die we tijdloos belangrijk vinden voor organiseren en veranderen. In 15 workshops kun je kennismaken met de mensen die zo’n belangrijk fundament vorm(d)en onder het denken over organiseren en veranderen. We laten je kennismaken met hun inzichten, laten zien wat wij ermee doen en helpen je het te vertalen naar je eigen praktijk.

 

WERKPLAATSSPECIAL

Heb je een persoonlijk professionele vraag? Heb je het verlangen of de verantwoordelijkheid om iets te onderzoeken, te ontwerpen en/of te conceptualiseren in je eigen werkcontext?

Samen met Organisatievragen ontwikkelde ik de Werkplaatsspecial. Deze werkplaats biedt ruimte om met enkele andere gedreven professionals te werken aan je eigen opgave. Wij ondersteunen je met praktische hulp en state-of-the-art-inzichten uit de organisatiekunde, veranderkunde, systeemdenken, sociaal constructionisme, design thinking en actieonderzoek. Je werkt zelfstandig aan je eigen opgave – maar je staat er niet alleen voor!

De Werkplaatsspecial bestaat uit 4 bijeenkomsten van een dag in een periode van een half jaar. De bijeenkomsten zijn in Utrecht. De eerstvolgende werkplaatsreeks start 4 maart 2020.