anderen over

BETROKKEN EN DESKUNDIG

Brechtje heb ik ervaren als een betrokken en deskundig organisatieontwerper. Ze houdt op plezierige wijze vast aan de koers en houdt het resultaat goed voor ogen. Ze werkt zelfstandig maar hield me als opdrachtgever ook goed betrokken.

Nanette van Schelven, directeur Juridische Zaken IND

sparring partner

Brechtje helpt ons het ontwerp van onze organisatie onder de loep te nemen. Vanuit haar eigen visie op organisatieontwerp(en) is ze voor ons een sparring partner en geeft ze ons een aantal bakens waarop we weer scherp kunnen stellen. Ze helpt ons meervoudig en integraal te reflecteren op de ontwerpen en ontwerpkeuzes te maken.

Maya van de Heuvel, Managing director Avans Hogeschool

inhoudelijke kennis

Ik heb Brechtje leren kennen als iemand die inhoudelijk goed weet waar ze het over heeft en in staat is het zo uit te leggen dat je het ook echt begrijpt. Ik heb Brechtje verder meegemaakt als iemand die rustig is, goed luistert en wanneer daar behoefte aan is, met je meedenkt en je graag helpt. Al met al voor mij een fijn persoon.

Vivian Boumans, toezichthouder AFM

meedenken en meewerken

Brechtje is een goede coach en begeleider bij het veranderen van organisatieprocessen. Tijdens een complex veranderproces weet zij zaken te benoemen en te verhelderen. Door haar ervaringen bij diverse organisaties, kan zij successen en valkuilen van gevonden oplossingsrichtingen benoemen. Ze oordeelt niet, maar denkt mee over uitwerkingen voor gevonden oplossingsrichtingen. Niet vanaf de zijlijn meekijken, maar daadwerkelijk meedenken en meewerken.

Margriet Langenberg, Programmadirecteur RBS 2.0

uitzoomen, ontrafelen en ordenen

Met brechtje aan een organisatievraagstuk werken is uitzoomen, ontrafelen en ordenen waardoor andere verbanden en aangrijpingspunten zichtbaar worden.

Nora de Kool, adviseur organisatieontwikkeling DG Belastingdienst

GEWOON EEN HEEL PRETTIG MENS

Brechtje wist al snel een goed, stimulerend leerklimaat neer te zetten. Op haar eigen, rustige wijze bracht ze telkens weer overzicht en structuur aan in de complexe materie. Met oog voor ieder individu in deze divers samengestelde groep, schakelde Brechtje soepel tussen de rollen van procesbegeleider en expertdocent. Last but not least: ‘gewoon’ een heel prettig mens. 

Heleen Hordijk, directeur Baak Coaching, De Baak

leergierig en geinteresseerd

Wat woorden die bij me opkomen als ik aan Brechtje denk zijn:
Betrokken: betrokken bij mensen, bij hoe ze het maken, bij wat ze doen, bij hun ontwikkeling
Consciëntieus: altijd goed voorbereid, alles geregeld
Leergierig: benieuwd naar andere dingen en bereid daar van te leren
Geïnteresseerd in mensen: oprecht geïnteresseerd in wat mensen beweegt.
Rustig: straalt altijd enorme rust uit

Katinka van Boxtel Randewijk, Manager Beschouwend & Oncologisch Centrum bij Maxima Medisch Centrum

KOPPELING met DAGELIJKS WERK

Wat ik goed vind aan Brechtje is dat ze organisatieontwikkeling heel sterk koppelt aan het dagelijkse werk. Daardoor is het niet zweverig en kwamen we tot hele werkbare oplossingen. Brechtje onderzocht onze organisatie nauwgezet tot in de haarvaten. Een van onze medewerkers zei zelfs dat ze ons werk eigenlijk beter snapt dan wijzelf.

Jelmer de Jong, Projectleider Implementatie Juridische Zaken, Immigratie en Naturalisatie Dienst

MEERVOUDIG EN INTEGRAAL

Brechtje helpt ons het ontwerp van onze organisatie onder de loep te nemen. Vanuit haar eigen visie op organisatieontwerp(en) is ze voor ons een sparring partner en geeft ze ons een aantal bakens waarop we weer scherp kunnen stellen. Ze helpt ons meervoudig en integraal te reflecteren op de ontwerpen en ontwerpkeuzes te maken.

Maya van de Heuvel, Managing director Avans Hogeschool

SCHERPE EN HELDERE ANALYSE

Persoonlijk heb ik Brechtje leren kennen als een prettige, professionele en beschouwende persoonlijkheid. Ze was de, op de achtergrond blijvende, drijvende kracht en pakte de lead als dat nodig was. Ze kan een scherpe en heldere analyse maken op zowel micro, als macroniveau en dit op prettige wijze voor het voetlicht brengen. Mooi om te bemerken dat ze goed verbanden aan kan brengen.

Caroline Beentjes, Bestuurder Operationele Zaken, Rode Kruis Ziekenhuis

vraagstukken klein en persoonlijk maken

Brechtje heeft mij dmv coaching geholpen om ogenschijnlijk complexe strategische vraagstukken in de veranderopgave waar we voor staan, klein en persoonlijk te maken en te laten zien welke rol ik als verantwoordelijk directeur kan spelen.

Andrea Jaszmann, Directeur Wonen, Zorg & Behandeling Pieter van Foreest

Vanuit verbinding

Ik waardeer Brechtje’s inzet door haar grote ervaring met organisatie-ontwerpprocessen, de prettige manier van meedenken en haar gestructureerde aanpak. Ze werkt vanuit verbinding en luistert goed naar de wensen van de opdrachtgever. Haar manier van kijken helpt om de organisatie consequent in te richten vanuit een duidelijk visie op het doel van de organisatie.

Liesbeth van Gent, Senior adviseur, Dienst Justitiële Instellingen