Sioo studieweek systemen

PROGRAMMAMANAGEMENT VAN DE STUDIEWEEK SYSTEMEN

De Sioo Studieweek Systemen gaat in op de organisatie als systeem en behandelt de verschillende stromingen theoretisch en praktisch. De week is gericht op de versterking van het methodisch redeneren bij organiseren en veranderen. In augustus 2016 organiseer ik, samen met Leike van Oss, de 5e editie. Als programmamanager ben ik verantwoordelijk voor:

  • Ontwerp en kwaliteit van het programma;
  • Werving van deelnemers en rendement van de leergang;
  • Programmaorganisatie inclusief docentbezetting, -prestaties en ondersteuning;
  • Begeleiding van de gehele groep en individuele deelnemers daarbinnen.
Ik heb Brechtje Kessener ontmoet tijdens de studieweek Systemen 2015 van het Sioo. Brechtje begeleidde samen met Leike van Oss deze studieweek. De studieweek bestaat uit vijf dagen, en per dagdeel kan je kiezen uit twee of drie workshops. Dat riep aan het begin nog wel eens het gevoel op dat je iets zou kunnen missen. Ik heb Brechtje leren kennen als iemand die inhoudelijk goed weet waar ze het over heeft en in staat is het zo uit te leggen dat je het ook echt begrijpt. Daarmee geeft ze ook de verbanden aan met de onderwerpen en stromingen die in de voorgaande dagen zijn besproken. Daardoor had ik het gevoel dat ik niet echt iets gemist heb. Ik heb Brechtje verder meegemaakt als iemand die rustig is, goed luistert en wanneer daar behoefte aan is, met je meedenkt en je graag helpt. Al met al voor mij een fijn persoon die deze week heeft begeleid.
Vivian Boumans

Toezichthouder, AFM

Brechtje heb ik leren kennen in haar rol als programmamanager in een programma van Sioo. Ze wist al snel een goed, stimulerend leerklimaat neer te zetten. Op haar eigen, rustige wijze bracht ze telkens weer overzicht en structuur aan in de complexe materie. Met oog voor ieder individu in deze divers samengestelde groep, schakelde Brechtje soepel tussen de rollen van procesbegeleider en expertdocent. Last but not least: ‘gewoon’ een heel prettig mens.
Heleen Hordijk

Directeur Baak Coaching, De Baak