Immigratie en naturalisatiedienst

HERONTWERP VAN DE DIRECTIE JURIDISCHE ZAKEN VAN DE IMMIGRATIE EN NATURALISATIE DIENST

Het herontwerp is gericht op behalen taakstelling, het invullen van de IND brede juridische controlrol en stimuleren van de onderlinge zichtbaarheid, aanspreekbaarheid en dienstbaarheid.

De directrice greep de organisatiebrede reorganisatie aan om haar directie anders te positioneren binnen de IND en de realisatie van organisatorische condities voor een andere cultuur onder de veelal naast elkaar werkende juridische professionals.

Gedurende een ruim jaar werkte ik met het management team en de verschillende werkgroepen aan:

  • programma ontwerp (regisseur);
  • ontwerp van nieuwe werkwijze van scheiden schrijven en pleiten, macro en meso teamindeling, overlegstructuur, rol van senioren (adviseur voor diverse werkgroepen);
  • opzet en begeleiding van bijeenkomsten van managementteam, team operationeel managers en werkgroepen (procesbegeleider).

Brechtje heb ik ervaren als een betrokken en deskundig organisatieontwerper. Ze houdt op plezierige wijze vast aan de koers en houdt het resultaat goed voor ogen. Ze werkt zelfstandig maar hield me als opdrachtgever ook goed betrokken.

Nanette van Schelven

Directeur Juridische Zaken, Immigratie en Naturalisatie Dienst

Wat ik goed vind aan Brechtje is dat ze organisatieontwikkeling heel sterk koppelt aan het dagelijkse werk.  Daardoor is het niet zweverig en kwamen we tot hele werkbare oplossingen.  Brechtje onderzocht onze organisatie nauwgezet tot in de haarvaten. Een van onze medewerkers zei zelfs dat ze ons werk eigenlijk beter snapt dan wijzelf. Jelmer de Jong

Projectleider Implementatie O&F Juridische Zaken, Immigratie en Naturalisatie Dienst